Olle Liljegren fälldes i HD

10 maj 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I slutet av mars dömde Högsta Domstolen poliskommissarie Olle Liljegren för tjänstefel och vapenbrott. Han frias på de övriga åtalspunkterna, bland annat grovt vapenbrott. Men det är ännu inte klart om han får fortsätta att jobba som polis.I slutet av mars dömde Högsta Domstolen poliskommissarie Olle Liljegren för tjänstefel och vapenbrott. Han frias på de övriga åtalspunkterna, bland annat grovt vapenbrott. Men det är ännu inte klart om han får fortsätta att jobba som polis.

Olle Liljegren, som är kriminalkommissarie vid länskriminalen i Stockholm, fälldes hösten 2004 i Eskilstuna tingsrätt. Bland annat för grovt vapenbrott, grovt tjänstefel och medhjälp till grovt narkotikabrott. Domen blev fyra års fängelse, men överklagades till hovrätten, där Liljegren friades helt. Riksåklagaren överklagade hovrättsdomen till HD, som nu har dömt Liljegren till villkorlig dom. HD tog inte upp de tidigare misstankarna om narkotikahantering och om Liljegren hade använt sig av otillåten brottsprovokation.

I slutet av april ska personalansvarsnämnden (Pan) ta upp Olle Liljegrens fall (efter denna tidnings pressläggning). Tidigare har Pan sagt att han kommer att avskedas om han fälls för exempelvis grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott eller medhjälp till något av dessa brott.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst