Annons
Annons

Oenig valberedning föreslår ny styrelse

22 augusti 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Inför höstens representantskap har valberedningen lämnat sitt förslag till ny förbundsstyrelse. I förslaget återfinns både nya och välbekanta namn. Men valberedningen är inte enig om förslaget till ordförandeposten.Inför höstens representantskap har valberedningen lämnat sitt förslag till ny förbundsstyrelse. I förslaget återfinns både nya och välbekanta namn. Men valberedningen är inte enig om förslaget till ordförandeposten.

Valberedningen föreslår omval av Jan Karlsen som förbundsordförande. Det förslaget har valberedningens sammankallande, Patrik Sandsten, reserverat sig emot. I ett brev till alla ombud på representantskapet förklarar han att han hellre skulle se Lars Ericson, Stockholm, som förbundsordförande.

När det gäller den övriga styrelsen har valberedningen enats om ett förslag där antalet kvinnliga ledamöter har ökat från två till fyra. Dessutom får de första sjuttiotalisterna plats i styrelsen, om valberedningens förslag går igenom.

I valberedningens förslag finns det inte med några stockholmare. Men detta har flera orsaker enligt Stig Ståhlberg , ordförande i Örebro och ledamot i valberedningen.

– Stockholm nominerade bara en person, Lars Ericson, säger Stig Ståhlberg. Och han nominerades till förbundsordförande posten. Men fyra Stockholmare nominerades av andra förbundsområden. Tyvärr sa tre av dem att de inte stod till valberedningens förfogande. Den fjärde, Lena Andersson, ställde upp. Men det förslag på ledamöter som vi la fram var det mest gångbara.

Stig Ståhlberg säger att det är svårt att veta vilket stödet för kandidaterna är, eftersom förbundsområdena generellt sett har varit så dåliga på att nominera. Tre förbundsområden har valt att inte nominera överhuvudtaget och några valde att bara nominera en kandidat.

– Det ställer valberedningen inför en omöjlig situation, säger Stig Ståhlberg. Varför gör man så?

På representantskapet i Malmö i slutet av september ska 116 ombud från hela landet utse den nya styrelsen. Då kommer valberedningens förslag att ställas mot de eventuella tilläggsnomineringar som kommer att göras, innan den nya styrelsen kan väljas.

Valberedningens förslag:

Presidium:

Förbundsordförande: Jan Karlsen , 56 år, från förbundsområde Västra Götaland.

1:e vice ordförande: Lillemor Melin Sving , 49 år, från förbundsområde Södermanland.

2:e vice ordförande: Lars Bergman , 44 år från förbundsområde Örebro.

Ledamöter:

NY! Anna Nellberg , 34 år, från förbundsområde Västmanland.

Sofia Ask , 46 år, från förbundsområde RPS.

Björn Lundberg , 59 år, från förbundsområde Norrbotten.

Ulrik Lindquist , 53 år, från förbundsområde Blekinge.

Susanne Persson , 42 år, från förbundsområde Skåne.

Erling Staxäng , 47 år, från förbundsområde Västra Götaland.

Suppleanter:

Mats Johansson , 52 år, från förbundsområde Kalmar.

Thomas Agnevik , 46 år, från förbundsområde Östergötland.

NY! Håkan Andersson , 49 år, från förbundsområde Jämtland.

NY! Fredrik Lundquist , 36 år, från förbundsområde Halland.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst