Annons
Annons

Frågor om ekonomin fick svar

25 september 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

"Ekonomi måste ses i sin helhet." Det sa Polisförbundets kanslichef Sophie L-Jansson när hon kommenterade förbundets årsredovisning och förvaltningsberättelse. Efter hennes redovisning godkändes rapporten av representantskapet."Ekonomi måste ses i sin helhet." Det sa Polisförbundets kanslichef Sophie L-Jansson när hon kommenterade förbundets årsredovisning och förvaltningsberättelse. Efter hennes redovisning godkändes rapporten av representantskapet.

Förbundsområde Stockholm hade veckan före representantskapet skrivit ett öppet brev med ett antal frågeställningar kring den ekonomiska redovisningen. Sophie L-Jansson redogjorde för de olika delarna i redovisningen, bland annat varför försäljningen av fastigheten på Baldersgatan i Stockholm hade redovisats som en skuld på drygt 32 miljoner kronor. Anledningen till det är att affären inte gick igenom slutgiltigt förrän 2006, därför är man av bokföringstekniska skäl tvungen att redovisa den som en skuld.

Polisförbundet redovisade ett underskott på 2,8 miljoner för hela verksamheten under 2005. Det motsvarar ungefär kostnaderna för flytten av förbundskansliet från fastigheten på Baldersgatan till de nuvarande lokalerna på Grev Turegatan. Hade förbundet valt att istället renovera fastigheten hade kostnaden blivit mångdubbelt större.

– Facklig verksamhet ska inte vara vinstdrivande, den ska gå plus minus noll, sa Sophie L-Jansson.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst