Annons
Annons

Beatrice Ask tror på samarbete och frispråkighet

11 oktober 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det blir inga stora förändringar i polisorganisationen den här mandatperioden. Det sa justitieminister Beatrice Ask när hon höll tal inför ombuden på representantskapet.Det blir inga stora förändringar i polisorganisationen den här mandatperioden. Det sa justitieminister Beatrice Ask när hon höll tal inför ombuden på representantskapet.

Det är innehållet i verksamheten som är viktigt, menade justitieministern, som inte tror att polisen skulle vinna något på en stor organisatorisk förändring just nu.

– Man måste prioritera var man lägger kraften. En sådan sak är att en större andel poliser ska jobba ute och vara synliga på de platser och de tider då det behövs mest.

Eftersom polisarbetet är svårt och inte alltid så glamouröst så måste poliserna ha en riktigt bra kunskap och utbildning, fortsatte justitieministern. Det är också viktigt för att höja statusen för dem som jobbar ”längst ut på linan”.

Att arbeta brottsförebyggande hör till polisens viktigaste uppgifter. Det handlar om förtroendet för polisen och för rättssystemet i stort. Men polisen måste också få de verktyg som behövs för att lösa de allt mer avancerade brott som begås.

– Vi kommer med ett nytt förslag om buggning till exempel, där det finns garantier för rättssäkerheten. Dessutom vill vi utveckla lagen om förverkande, så att det inte ska löna sig att begå brott.

Samarbete är en annan central faktor för att få en bra polisverksamhet, menade justitieministern. Det gäller såväl mellan myndigheter i Sverige som med andra länder inom EU. Men Ask betonade också att hon gärna vill fortsätta ha ett bra samarbete mellan justitiedepartementet och Polisförbundet.

– Ni har en viktig roll och jag vill ha era åsikter. Fortsätt att vara frispråkiga!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst