Annons
Annons

De vill ha 25 000 nu!

5 mars 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Pa Foon, polisassistent i Västra Götaland, en av initiativtagarna till en kampanj för att höja polisernas ingångslöner till 25 000 i månaden.Pa Foon, polisassistent i Västra Götaland, en av initiativtagarna till en kampanj för att höja polisernas ingångslöner till 25 000 i månaden.

Varför ”25 000 nu”?

– Allt startade när löneförhandlingarna här i Västra Götaland som skulle varit klara i oktober 2006, ännu inte var klara i november 2007Ö Vi var en grupp kollegor som kom fram till att situationen inte var acceptabel. I samband med detta så föddes tankarna på att driva frågan om 25 000 i ingångslön för en nyanställd polisassistent och en uppvärdering av yrket. 25 000 som ingångslön för en polisassistent är marknadsmässigt riktigt.

Varifrån fick ni idén?

– Förebilden är kampanjen som Polisförbundet drev i slutet av 1980-talet, då man krävde 15 000 i ingångslön. Vi tycker att det är dags igen, vi har släpat efter lönemässigt. Jämför man vad 15 000 kronor skulle motsvara idag, hamnar man på knappt 23 000. De nya poliserna som börjar jobba nu ska ju få 20 000, det betyder att de släpar efter direkt! Därför känns 25 000 nu jätteviktigt.

Vilket gensvar har ni fått?

– Vi hade ett stort möte med ungefär 500 personer för några veckor sedan. Det finns ett starkt stöd från kollegorna i Västra Götaland.

När tror du att 25 000 kan bli verklighet?

– Det vågar jag inte säga, det blir bara dumt att gissa. Men vi har startat den här rörelsen och nu försöker vi få Polisförbundet att driva frågan centralt. Vi har skrivit motioner i våra lokalsektioner och nu hoppas vi på att förbundsområdesstyrelsen i Västra Götaland ska bifalla våra motioner. Målet är ju att motionerna ska röstas igenom på representantskapet i höst. Och vi har en direkt uppmaning till kollegorna i Sverige: Det är dags att vakna och agera!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst