Annons
Annons

Turbulens inledde representantskapet

15 september 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Demonstration, krav på förbundsstyrelsens avgång och ajournering av mötet. Så inleddes årets upplaga av Polisförbundets representantskap.Demonstration, krav på förbundsstyrelsens avgång och ajournering av mötet. Så inleddes årets upplaga av Polisförbundets representantskap.

– Låt mig klargöra en sak redan nu – jag och förbundsstyrelsen kommer inte att avgå, sa Polisförbundets ordförande Jan Karlsen i sitt inledningstal.

Samtidigt hade omkring 150 poliser, medlemmar i Polisförbundet i Stockholm och Malmö, samlats på trottoaren framför hotell Hilton där representantskapet hålls. I händerna hade de vita skyltar med texten ”avgå” och röda flygblad där de förklarade att de saknar förtroende för Jan Karlsen och förbundets styrelse.

– Det känns som att det nya avtalet bara innehåller dåliga saker. Vi måste jobba mer med de nya listorna, det blir en oerhörd belastning och man knappt ha ett socialt liv. Nu hoppas vi att de tar oss på allvar och ser över vad det är man har skrivit på. Gör om och gör rätt, sa Joanna Axelsson, polisassistent vid utryckningen i Västerort och en av dem som rest med buss från Stockholm för att delta i manifestationen.

Från förbundsstsyrelsens sida anser man att mycket av kritiken bottnar i att många har fått felaktig, och i vissa fall vilseledande, information om vad avtalet innebär. Och det både från arbetsgivaren och från fackliga företrädare, i exempelvis Stockholm.

– Mycket är rena och skära lögner, till exempel att alla ska vara tvungna att jobba 40 timmar i veckan, det ska inte vara så, sa Jan Karlsen.

Senare på eftermiddagen fick tre representanter för de demonstrerande poliserna träffa förbundsstyrelsen och framföra sitt budskap.

Några av demonstranterna skulle ha fått tillgång till de åhörarplatser som fanns kvar inne i möteslokalen. Men oenighet uppstod kring hur det skulle administreras. Det var en anledning till att det blev en irriterad stämning, både bland demonstranterna och inne i möteslokalen. Oro uppstod också i samband med att några av de som demonstrerade tog sin in i lobbyn på hotellet.

I samband med diskussionen som uppstod kring detta, samt att personer i kansliets personal upplevde obehag, beslutades att representantskapet skulle ajourneras till onsdag morgon.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst