Annons
Annons

Polisförbundet utreder misstänkt bordellbesök

14 januari 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu ska Polisförbundet internt utreda händelsen där fackliga företrädare påstås ha besökt en bordell i Tallinn. Polisförbundets ordförande Jan Karlsen har reagerat kraftigt och säger att det är fullständigt oacceptabelt om påståendet är sant.
– Det här skadar inte bara Polisförbundets anseende utan också förtroendet för polisen.Nu ska Polisförbundet internt utreda händelsen där fackliga företrädare påstås ha besökt en bordell i Tallinn. Polisförbundets ordförande Jan Karlsen har reagerat kraftigt och säger att det är fullständigt oacceptabelt om påståendet är sant.
– Det här skadar inte bara Polisförbundets anseende utan också förtroendet för polisen.

Det var hösten 2007 som en grupp fackliga företrädare från en lokal förening i Polisförbundet i Stockholm var på en kombinerad konferens- och nöjesresa till Tallinn. I samband med besöket ska en eller flera av de fackliga ha varit på en bordell, berättade TV4 Nyheterna i ett inslag i början av januari. Händelsen polisanmäldes, men utredningen lades ner. En svensk som köper sex på en bordell i ett land där det är tillåtet, kan inte dömas för brott i Sverige, trots att det är förbjudet här.

Men Polisförbundet ser mycket allvarligt på det påstådda bordellbesöket. Nu ska förbundet göra en egen utredning för att försöka ta reda på vad som egentligen har hänt.

– Vi får tillsätta en gruppering som tittar på ärendet. Man måste förvissa sig om vad som har hänt. Om det är sant är det oacceptabelt att man använder facklig tid på detta sätt. Min åsikt är att det inte är etiskt korrekt att en polisman åker utomlands och gör något som är olagligt hemma. Alla fakta bör komma upp på bordet.

Vad händer om det är sant? Kan en medlem bli utesluten?

Om det är sant kan det bli en fråga om uteslutning. Men det är alldeles för tidigt att tala om detta i dagsläget. Varje enskild bör fundera över hur man kan försätta sig i en sådan situation och över konsekvenserna av sitt handlande.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst