Annons
Annons

Nu har Pan sagt sitt om uppgiftssamlingen ”Kringresande”

18 januari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polischeferna Stefan Sintéus och Hans Nordin eventuella bristande agerande är i huvudsak preskriberade, enligt ett färskt beslut från Personalansvarsnämnden (Pan).

CHEFER vId DÅVARANDE POLISMYNDIGHETEN
i SKÅNE

Stefan Sintéus var chef för länskriminalavdelningen vid 1 april 2011-31 december 2014.

Hans Nordin var tillförordnad länspolismästare 1 mars-31 juli 2013 och dessförinnan biträdande länspolismästare sedan juni 2008.

”Sammanfattningsvis har nämnden funnit att /Stefan Sintéus/Hans Nordin/ i ett avseende har åsidosatt sina skyldigheter i anställningen men att felet i den delen är att bedöma som ringa.”

Så skriver Pan i slutet av två omfattande dokument. Ärendena rör de två chefernas eventuella ansvar för brister i uppgiftssamlingarna ”Kringresande” samt ”Konflikt, Staffanstorp, romer”, som Dagens Nyheter skrev om i september 2013.

Det som Pan lägger Sintéus till last är att syftet med uppgiftssamlingen ”Kringresande” var för brett. Nordins brist ska ha bestått i att det var otydligt att polisdatalagen efterlevdes.

Men ärendena mot Stefan Sintéus samt Hans Nordin anses alltså i huvudsak preskriberade och skrivs därför av.

14 april 2015 avskrev Statens ansvarsnämnd ett disciplinärende mot tidigare länspolismästaren vid Polismyndigheten i Skåne, Eva Årestad Radner, med motiveringen att tvåårsfristen löpt ut. (Med hänvisning till lagen om offentlig anställning.)

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst