Annons
Annons

Säpo överklagar
beslut om ensamarbete

19 mars 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Uppdaterad 20 mars.

Nyligen beslutade Arbetsmiljöverket om ett stopp för ensamarbete för Säkerhetspolisens livvakter. Nu har Säpo lämnat in ett överklagande till Förvaltningsrätten, rapporterar DN. (Uppdaterad 20 mars)

– Vi månar om vår personals säkerhet och tar till oss vad Arbetsmiljöverket sagt i den här frågan. Men det finns delar av beslutet som vi vill få prövade i högre instans, säger Simon Bynert, pressekreterare på Säpo till DN.
Några detaljer kring överklagan kan han inte gå in på, utan det kommer Säkerhetspolisen att utveckla inom ett par veckor, skriver DN.

Mikael Sjöstedt. Foto: Privat

Mikael Sjöstedt är ordförande för Polisförbundets medlemmar inom Säkerhetspolisen. Han uttrycker förståelse för att arbetsgivaren valt att överklaga Arbetsmiljöverkets beslutsformulering, för att söka få en mer klar skrivning över vad som faktiskt ska gälla.
– Men min bild, utifrån den dialog jag haft med arbetsgivaren, är att vi nu är ganska överens om att man i absolut största möjliga mån kommer att undvika att försätta livvakter i situationer där de tvingas att arbeta ensamma, säger han till Polistidningen.

Läs artikeln om stoppet här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst