Annons
Annons

”Det var inget aprilskämt”

Flera läsare har hört av sig och frågat om en av Polistidningens artiklar, den om att cykeltestet till polisutbildningen stoppas, är ett aprilskämt.
3 april 2020, 00:00

1 april publicerade Polistidningen en artikel om att konditionstestet på cykel utgår under prövningen till polisutbildningen, på grund av corona. Risken för smittspridning är för stor, bedömer Rekryteringsmyndigheten. Inget datum är satt för när cykeltestet återkommer.

Sedan dess har vi fått flera frågor om artikeln är ett aprilskämt.

Vi ringde upp Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten.

Kan du bekräfta att det inte är ett aprilskämt?

– Det var inget aprilskämt. Det är ett beslut vi har fattat för att säkra prövningen för både sökande och personal. Vi vill kunna genomföra prövningen, men under kontrollerade former och att vi som myndighet bidrar till att smittspridningen inte ökar i samhället.

Hon betonar att beslutet togs innan 1 april.

Vad säger du till dem som oroar sig för att studenter med undermålig fysik kommer in?
– I den medicinska prövningen kommer man bli kontrollerad på ett helt annat sätt i stället. Enligt beslutet kan det bli så att vi fäller hellre än friar. Och skolorna följer upp konditionen under utbildningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst