Annons

Annons

Polistesterna igång i Malmö – Stockholm får vänta

I dag öppnade testerna till polisutbildningen i Malmö. Men bara för närboende. Prövningsverksamheten i Stockholm är fortsatt stängd.
20 april 2020, 00:00

Efter att ha varit stängd sedan 23 mars på grund av corona öppnade i dag prövningen i Malmö. Men bara för de som är folkbokförda i Skåne län. Detta för att minska resandet.

I Stockholm är det stopp för prövningar till 29 april, vilket beror på att det fortfarande pågår en omfattande spridning där.

Påverkar stoppet rekryteringen till polisutbildningen?
– Det är svårt att säga ännu. Vi får nog avvakta några veckor innan vi vet hur det påverkar höstens intagning, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef vid Rekryteringsmyndigheten, myndigheten som genomför testerna.

– Just nu jobbar vi så mycket vi kan med nya tider. Vi uppmanar de med tider som tagits bort att boka nya. Många har gjort det, men det finns en oro också hos de prövande. Tolv har avbokat i veckan.

För att minska smittspridnings-riskerna i lokalerna får ett färre antal personer vara i prövningssalarna samtidigt, man har gjort markeringar i golvet och på soffor i väntrum, har ställt ut handsprit och uppmanar till att tvätta händerna och hålla distans. Personalen som testar har skyddsutrustning. Sedan tidigare är det känt att cykeltestet utgår.

OM MYNDIGHETEN

Rekryteringsmyndigheten genomför testerna och undersökningarna under den medicinska och psykologiska prövningen, till polisutbildningen.

Detta görs i Stockholm och Malmö, på uppdrag av Polisen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst