ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Ledighet för fackkurs även för nyanställda

Publicerad 2011-05-09

Aktuellt – Fackliga organisationer kommer även framöver att ha möjlighet att erbjuda nyanställda arbetstagare kortare facklig utbildning, uppger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) enligt ett pressmeddelande.
Det är innebörden av ett förslag till ändring i en ny ledighetslag. Därmed backar regeringen från ett tidigare förslag, som innehöll krav på minst ett halvårs anställning för att få rätt att ta ledigt för facklig utbildning.
Kravet på en viss anställningstid fick kritik vid remissrundan. Det ändrade förslaget blir offentligt när det skickas på lagrådsremiss, senast nu under vecka 19, skriver arbetsmarknadsdepartementet.

Av pressmeddelandet framgår ingenting om förslaget att ge arbetsgivaren rätt att skjuta upp facklig utbildning, eller om att den anställde skulle behöva meddela senast två månader i förväg att man vill gå en facklig kurs.