ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Fackförbund skyldiga
att motverka stridsåtgärder

Publicerad 2017-03-13

Aktuellt Öronmärkta pengar till en höjning av polislönerna med 5000 kronor / månad i snitt. Det är ett av kraven som anonyma poliser ställer i en massuppsägningskampanj.

”Ingen av oss som arrangerar denna kampanj vill säga upp oss från polisen men vi är beredda att gå så långt och använda denna massuppsägning som en sista utväg för att få politikerna att lyssna på oss” står det på kampanjsajten.

Senast tisdagen den 18 april, när regeringen presenterar sitt förslag till vårbudget, ska krav på en omedelbar polislönesatsning tillgodoses, annars skickas enligt sajten minst 5000 avskedsansökningar till rikspolischefen.

Polisförbundet får inte samordna den här typen av massuppsägningar, står det på hemsidan i fråga. Men förbundets ansvar är större än så; Man är enligt MBL tvungna att motverka stridsåtgärds-liknande aktiviteter, berättar förhandlingschefen Niklas Simson.
– Vi måste därför markera att vi inte står bakom det här initiativet och vi är dessutom skyldiga att uppmana dem att upphöra, säger han till Polistidningen.