ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Mikael Damberg. Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

Ny minister för polisfrågor

Publicerad 2019-01-21

Aktuellt -Ett viktigt uppdrag som jag känner stort för.
Så säger tidigare närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) som nu kliver in i rollen som inrikesminister, till Aftonbladet i en intervju.

Inrikesministerposten infördes vid den föregående regeringsbildningen och försvann sommaren 2017 då Anders Ygeman avgick, som ett resultat av säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen.

Mikael Damberg får frågan om hur det kommer att märkas att just han har posten. Han trycker då på genomförandet av de lagförslag som ska underlätta för Polisen och Säkerhetspolisen i kampen mot terrorism och organiserad brottslighet. Han nämner också kampen mot gängen och att Polisen ska utökas.
Han får också frågan om hur man ska få unga människor att vilja bli poliser, vilket han redan tycker sig se att de vill genom söktrycket på utbildningarna. Men han säger också, utan närmare specifikation, att poliserna ska få bättre villkor och ”de verktyg de behöver”.

Mikael Damberg är 47 år gammal och riksdagsledamot sedan 2002. Han har en bakgrund som bland annat SSU-ordförande och aktiv i lokalpolitiken i Solna, som också är hans ursprungskommun. Mikael Damberg är även ordförande i Fadimes minnesfond sedan den grundades för att stödja kampen mot hedersförtryck efter hennes död 2002.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz uppger i en kommentar att hon ser fram emot konstruktiva samtal  med Damberg om hur poliskåren kan ges bättre förutsättningar för att hela tiden ligga steget före brottsutvecklingen.

Foto: Magnus Laupa

– Min förhoppning är därför att du som ny minister initierar arbetet med att ta fram en långsiktig polispolitik som majoriteten i riksdagen kan ställa sig bakom.  Polisförbundet finns gärna med som en konstruktiv part i det arbetet, säger Lena Nitz.

Läs mer: Stefan Löfvens ord om rättspolitiken