Annons
Annons

Spionutredning läggs ner

19 oktober 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det blir ingen förundersökning om den misstänkta säpoinfiltrationen vid Polisförbundet i Stockholms län. Det har chefsåklagare Kristian Augustsson vid Riksenheten för polismål beslutat.Det blir ingen förundersökning om den misstänkta säpoinfiltrationen vid Polisförbundet i Stockholms län. Det har chefsåklagare Kristian Augustsson vid Riksenheten för polismål beslutat.

– De uppgifter jag har fått innehåller inte något som gör att man kan anta att det har förekommit brott. Jag har tittat på det här ur olika synvinklar. Till exempel vad som eventuellt kan gälla för sekretess inom facket, vilken möjlighet det har funnits att handlingar har förts vidare till någon utomstående och om facket kan anses ha någon form av myndighetssekretess. Men sammantaget finns det ingenting som tyder på att brott har förekommit, säger Kristian Augustsson.

Det var i början av september som det kom uppgifter om att Säkerhetspolisen skulle ha infiltrerat Polisförbundet i Stockholms län. Informationen skulle sedan ha förts vidare till Polisförbundet centralt. Händelsen fick bland annat till följd att en civilanställd person vid förbundsområdeskansliet begärde omplacering. Styrelsen i Stockholm lämnade in en skrivelse till länspolismästare Carin Götblad, men gjorde ingen polisanmälan.

Polisförbundets ordförande Jan Karlsen tycker att det är bra att åklagare har granskat ärendet.

– Vi har ingen anledning att spionera på våra egna lokala organisationer. Det är därför bra att åklagaren har kommit fram till att inget brott har begåtts, säger Jan Karlsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst