Annons
Annons

Stockholmsordförande avgår

30 augusti 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Lars Ericson, sedan många år ordförande i Polisförbundet i Stockholms län, lämnar sin post i förtid. Samtidigt slutar kassören, och en vecka tidigare valde ytterligare en ledamot att lämna sin styrelseplats.Lars Ericson, sedan många år ordförande i Polisförbundet i Stockholms län, lämnar sin post i förtid. Samtidigt slutar kassören, och en vecka tidigare valde ytterligare en ledamot att lämna sin styrelseplats.

Varken Lars Ericson eller kassören Gunnar Jonsson vill lämna någon kommentar till Polistidningen om varför de hoppar av styrelsen nu, drygt ett halvår före ordinarie stämma. De menar att de har sagt det de vill säga just nu på internetsajten Blåljus.

Där tackar både Gunnar Jonsson och Lars Ericson medlemmarna för en lärorik och givande tid. Dessutom skriver Gunnar Jonsson bland annat så här, om varför han avgår: ” Mitt beslut grundar sig på den, som jag uppfattar den, orena process från delar av styrelsen som föregått Lars Ericsons beslut att avgå. Jag känner att jag helt enkelt inte kan sitta kvar.”.

Lars Ericson är tydlig med att han inte vill kommentera vad som har föregått hans beslut att lämna styrelsen: ” Det här känns så starkt inom mig att jag tänker avstå från att solka mina minnen med att gräva i det som föregått mitt beslut att sluta. Gjort är gjort helt enkelt. Slutsnackat.”.

Den kvarvarande styrelsen, just nu bara sex av nio personer, har kallat till extra stämma den 17 september. Då ska ny ordförande och två nya ledamöter väljas. Fram till dess går vice ordförande Peter Frisell in som ordförande.

Peter Frisell och övriga ledamöter i den nuvarande styrelsen är mycket förtegna om vad som egentligen har lett fram till Lars Ericsons och Gunnar Jonssons avgångar.

– Vi kan bara beklaga det inträffade och konstatera att vi nu ska välja ordförande och två ledamöter. Valberedningen är aktiverad, säger Stefan Eklund, ledamot i styrelsen.

Förutom Gunnar Jonsson och Lars Ericson har ledamoten Lena Borg avgått. Det meddelade hon en vecka innan de båda andra lämnade sina poster.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst