Annons
Annons

Avtal för polisen äntligen påskrivet

12 mars 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Arbetet med kollektivavtalet som ska gälla för landets poliser drog ut på tiden. Men en bit in i mars kunde förhandlarna från Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen slutligen skriva under det färdiga avtalet.Arbetet med kollektivavtalet som ska gälla för landets poliser drog ut på tiden. Men en bit in i mars kunde förhandlarna från Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen slutligen skriva under det färdiga avtalet.

Det var i slutet av november som parterna undertecknade en så kallad principöverenskommelse som reglerar hur det kommande avtalet ska se ut. Den skulle sedan göras om till ett gällande kollektivavtal. Och det var det arbetet som drog ut på tiden. Orsakerna till det var flera, berättar Polisförbundets förhandlingschef Jan Wallin.

– Dels handlar det om ett otroligt omfattande material. Och dels var det så att både vi och RPS gick från förhandlingsbordet i slutet av november i tron att vi var överens. Men när vi granskade materialet visade det sig att vi ändå inte var helt överens i alla delar. Och det tog tid för oss att prata oss samman i en del frågor, men det har vi lyckats med nu.

Är allt verkligen klart nu?

– Ja, nu när kollektivavtalet är underskrivet är det klart. Men det är nu det stora arbetet börjar ute i polismyndigheterna, när de lokala parterna ska börja tillämpa avtalet.

När börjar avtalet gälla?

Det är fortfarande samma som i principöverenskommelsen. Vissa delar gäller redan nu, medan avtalet om arbetstid börjar gälla i slutet av det här året.

Läs mer om det nya avtalet på www.polisforbundet.se

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst