Annons
Annons

”Det kommer att underlätta”

11 augusti 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Arlanda blir ett eget lokalpolisområde. En tanke med förändringen är att flygplatsen ska bli en mer attraktiv arbetsplats.

Arlanda blir ett eget lokalpolisområde. En tanke med förändringen är att flygplatsen ska bli en mer attraktiv arbetsplats.

– Den 28 november blir Arlanda ett lokalpolisområde i stället för en sektion med lokalpolisansvar. Det blir på sätt och vis en formalisering av hur det redan är, säger Björn Avrill, sektionschef på flygplatssektionen Arlanda, angående förändringen.

Det är gränspolissektionen på Arlanda som i dag har geografiskt ansvar för flygplatsen, men det ansvaret har inte organisatorisk status. Det finns också en ordningssektion och utredare på Arlanda.
– Men när det samlas i ett lokalpolisområde kommer vi själva att äga den gruppen utredare och det kommer att underlätta mycket, säger Björn Avrill.

Arlanda växer med sex till sju procent varje år enligt Björn Avrill. I den skrivelse Polisregion Stockholm skickat till rikspolischefen under sommaren jämfördes Arlanda bland annat med en mindre stad med till exempel spårtrafik, myndighetsrepresentation och näringsverksamhet med mycket pengar i omlopp. I skrivelsen lyftes också världsläget och den höjda risken för terrorbrott samt att verksamheten är igång dygnet runt.

En förhoppning om den nya organisationen, som framgår av skrivelsen, är att den utveckling som behöver ske på Arlanda ska gå snabbare när det finns ett uttalat resultatansvar hos lokalpolisområdet. Man hoppas också att Arlanda ska bli en mer attraktiv arbetsplats. Enligt Björn Avrill är behovet av att bli fler stort.
– Vi är i dag ungefär 240 personer och skulle behöva vara 328. Vi söker just nu både poliser och civila, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst