ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

”Det kommer att underlätta”

Publicerad 2016-08-11

Aktuellt Arlanda blir ett eget lokalpolisområde. En tanke med förändringen är att flygplatsen ska bli en mer attraktiv arbetsplats.

– Den 28 november blir Arlanda ett lokalpolisområde i stället för en sektion med lokalpolisansvar. Det blir på sätt och vis en formalisering av hur det redan är, säger Björn Avrill, sektionschef på flygplatssektionen Arlanda, angående förändringen.

Det är gränspolissektionen på Arlanda som i dag har geografiskt ansvar för flygplatsen, men det ansvaret har inte organisatorisk status. Det finns också en ordningssektion och utredare på Arlanda.
– Men när det samlas i ett lokalpolisområde kommer vi själva att äga den gruppen utredare och det kommer att underlätta mycket, säger Björn Avrill.

Arlanda växer med sex till sju procent varje år enligt Björn Avrill. I den skrivelse Polisregion Stockholm skickat till rikspolischefen under sommaren jämfördes Arlanda bland annat med en mindre stad med till exempel spårtrafik, myndighetsrepresentation och näringsverksamhet med mycket pengar i omlopp. I skrivelsen lyftes också världsläget och den höjda risken för terrorbrott samt att verksamheten är igång dygnet runt.

En förhoppning om den nya organisationen, som framgår av skrivelsen, är att den utveckling som behöver ske på Arlanda ska gå snabbare när det finns ett uttalat resultatansvar hos lokalpolisområdet. Man hoppas också att Arlanda ska bli en mer attraktiv arbetsplats. Enligt Björn Avrill är behovet av att bli fler stort.
– Vi är i dag ungefär 240 personer och skulle behöva vara 328. Vi söker just nu både poliser och civila, säger han.