ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Polisförbundets nya
förhandlingschef utsedd

Publicerad 2012-06-15

Aktuellt Sollentunabon Björn Kellerth tillträder som Polisförbundets förhandlingschef i juli.

Hur känns det?
– Jättebra. Jag är full av tillförsikt och längtar efter att komma igång.

Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag är 45 år och uppvuxen i Vallentuna och Umeå.  Jag började polishögskolan 1990 och fick mitt första uppdrag som förtroendevald i Solna 1993. Sedan 1998, när jag blev vice ordförande i Polisföreningen Birka, är jag facklig på heltid.

Vad händer med dina platser i förbundsstyrelsen och i styrelsen för förbundsområde Stockholm?
– I Stockholm kommer det att hållas en extrastämma och när det gäller förbundsstyrelsen blir det ett fyllnadsval vid repskapet i september.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?
– Det är ju en utmaning, nu när polisen står inför en av de största omorganisationerna i modern tid, samtidigt som villkorsfrågorna diskuteras dagligen ute på fältet. Mycket handlar ju om arbetstidsavtalet. Skulle man få till en förbättring i de frågorna tror jag att det skulle bli en vinna, vinna, vinna, vinna-situation – eftersom det skulle ge positiva effekter för arbetstagarna, som skulle må bättre, arbetsgivaren och allmänheten, som skulle få effektivare poliser, men också för förbundet.