Annons
Annons

Stor sorg efter dödsskott

20 juni 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Sorgen bland Sveriges poliser är stor efter beskedet att en polis i Nyköping sköts ihjäl under ett arbetspass på onsdagen.
– Det är lätt att tänka sig in i den dramatik och sorg det här innebär, särskilt för den mördades anhöriga, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.Sorgen bland Sveriges poliser är stor efter beskedet att en polis i Nyköping sköts ihjäl under ett arbetspass på onsdagen.
– Det är lätt att tänka sig in i den dramatik och sorg det här innebär, särskilt för den mördades anhöriga, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Den 32-årige polismannen blev skjuten i buken och bröstet när han tillsammans med kollegor skulle hämta en psykiskt instabil man i en lägenhet i Nyköping. Ytterligare en polis, en 27-åring, skadades lindrigt i skottdramat. Den misstänkte gärningsmannen är tidigare dömd för att ha knivmördat en person på en krog i början av 1990-talet. Han är nu anhållen.

Hos polisen i Nyköping pågår arbetet på flera fronter. Det utredningstekniska arbetet löper parallellt med krisbearbetningen.

– Nu handlar det mycket om själavård. Det är väldigt mycket folk inblandat, debriefingteam och andra som stöttar alla som har råkat ut för den här tragiska händelsen. Alla berörs ju, säger Patrik Crafoord som är huvudskyddsombud i Sörmland.

Under torsdagen besökte Polisförbundets ordförande Jan Karlsen Nyköping för att träffa medlemmar och få en samlad bild av vilken eventuell hjälp och stöttning som kan behövas från förbundet centralt.

– Det är viktigt att de som är berörda av det här får den hjälp de behöver, både familjen och arbetskamraterna. Man måste hantera det här omsorgsfullt och det måste få ta tid, säger Jan Karlsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst