Annons

Annons

Erfaren förhandlare tar över i Stockholm

11 oktober 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Stefan Eklund blir ny ordförande i förbundsområde Stockholm. Han efterträder Lars Ericson som avgick i slutet av sommaren. Stefan Eklund valdes enhälligt på den extra stämman i mitten av september.Stefan Eklund blir ny ordförande i förbundsområde Stockholm. Han efterträder Lars Ericson som avgick i slutet av sommaren. Stefan Eklund valdes enhälligt på den extra stämman i mitten av september.

Ny på posten som ordförande men inte någon facklig nybörjare. Det är ett sätt att beskriva Stefan Eklund. Erfaren förhandlare ett annat. Han har varit fackligt engagerad i tjugo år och ledamot i styrelsen i förbundsområdet sedan 1998.

Någon större skillnad i inriktning gentemot tidigare tror han inte att medlemmarna i Stockholm kommer att märka, när han nu tar över ordförandeklubban.

– Vi i Stockholm är ett starkt förbundsområde och den politik vi har fört ligger fast. Vi känner att vi har ett starkt stöd från medlemmarna och kommer att fortsätta att driva viktiga frågor, som till exempel uniformen, sa Stefan Eklund till deltagarna på stämman när han precis hade blivit vald.

Förutom att välja ny ordförande fick stämman också välja tre nya ledamöter till förbundsområdesstyrelsen. Stefan Eklund är mycket nöjd med sammansättningen av den nya styrelsen.

– Ja, det är ett starkt lag. Vi har både nya personer med bra kompetens och som kan se på saker med nya ögon, samtidigt som vi har kvar en bra kontinuitet.

Sin ledarstil beskriver den nya ordföranden så här:

– Jag vill ge de styrelseledamöter som har hand om olika arbetsområden ett ansvar, där jag inte tänker gå in i onödan. Däremot ska jag naturligtvis ta ansvar och ha en samlande och övergripande roll. Ibland måste jag också vara beredd att kliva fram och visa ett tydligt ledarskap, säger Stefan Eklund.

Det var i månadsskiftet augusti-september som tidigare ordföranden Lars Ericson och kassören Gunnar Jonsson meddelade att de tänkte lämna styrelsen innan mandatperioden gått ut. Ytterligare en ledamot, Lena Borg, hade lämnat styrelsen strax innan de båda avgick.

Varken Gunnar Jonsson eller Lars Ericson ville lämna någon kommentar till Polistidningen om varför de hoppade av styrelsen. De menade att de hade sagt det de ville säga på internetsajten Blåljus. Där tackade de bland annat medlemmarna för en givande tid.

Inte heller någon i den nuvarande styrelsen eller den nya ordföranden vill kommentera avgångarna. Tidigare har det dock framkommit att det exempelvis har funnits kritik gentemot Lars Ericsons ledarstil, bland annat från avhoppade styrelseledamöter.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst