”Förhandlingsklimatet är gott!”

11 oktober 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det är viktigt att vi har en förtroendefull dialog med Polisförbundet. Även om vi kan ha motsatta intressen ibland så är det viktigt att vi uppträder på ett korrekt sätt. Det sa rikspolischef Stefan Strömberg när han höll sitt tal på representantskapets första dag.Det är viktigt att vi har en förtroendefull dialog med Polisförbundet. Även om vi kan ha motsatta intressen ibland så är det viktigt att vi uppträder på ett korrekt sätt. Det sa rikspolischef Stefan Strömberg när han höll sitt tal på representantskapets första dag.

Att få tala på Polisförbundets representantskap är hedrande och intressant, tycker Stefan Strömberg. Särskilt i år, när det sammanfaller med det intensiva slutskedet i avtalsrörelsen.

– Det handlar om viktiga frågor, som arbetstid och finansiering av möjligheten att gå tidigare i pension. Men jag ska inte stå här och förhandla, sa Stefan Strömberg och fortsatte:

– Förhandlingarna är komplicerade och svåra, men det är ett gott förhandlingsklimat och vi borde rimligtvis hitta bra lösningar som gynnar båda parter.

Rikspolischefen kommenterade också regeringens budgetproposition och de anslag som polisen får. I första hand handlar det om att finansiera de 20 000 poliserna som regeringen har sagt att vi ska ha 2010.

– Vi arbetar på det nu. Men det finns också ett annat krav som regeringen har, nämligen att vi gör ett bra resultat. Just nu ser det ut som att vi presterar ganska magert, det lyfter inte och det måste vi göra något åt. Vi måste vara medvetna om att kraven ökar i och med att man satsar på oss.

Kompetensutveckling var ett annat område som rikspolischefen lyfte fram. Han menade att det inte bara handlar om den förnyelse av polisutbildningen som nu utreds, utan även om chefsutbildning och vidareutbildning. Båda dessa områden ska förstärkas och förbättras.

– Det är också viktigt att vi använder oss av de nya kompetenser som kommer in i organisationen. Inte bara de 4800 nya poliserna, utan också de andra som anställs, som inte är poliser. Vi ska utnyttja deras unika kompetenser och inte se dem som konkurrenter.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst