Annons
Annons

Stockholm satsar på 45+

27 november 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Erfarna kvinnor är en viktig resurs för polisen, tycker Stockholms länspolismästare Carin Götblad. Därför ska 16 kvinnor över 45 år få gå en utbildning som gör dem bättre förberedda och mer motiverade att söka chefstjänster.Erfarna kvinnor är en viktig resurs för polisen, tycker Stockholms länspolismästare Carin Götblad. Därför ska 16 kvinnor över 45 år få gå en utbildning som gör dem bättre förberedda och mer motiverade att söka chefstjänster.

Utbildningen, som kallas ”45+” kommer att hållas under våren och ska ske parallellt med kvinnornas ordinarie jobb. Några moment som ingår är självkännedom, konflikthantering och coachning. Varje deltagare kommer också att få en egen mentor.

– Det är många kvinnor över 45 som är både erfarna och kunniga och vill göra något nytt. Men de tror inte att de kan. De är så självkritiska och därför behöver de en extra knuff, det är därför vi gör den här satsningen nu, säger länspolismästare Carin Götblad.

Men det handlar inte om någon gräddfil in till chefsjobben, det finns inga gratisplatser, framhåller Carin Götblad. Efter att utbildningen är klar måste kvinnorna själva söka sig till chefspositioner. De 16 som får gå utbildningen jobbar idag på olika ställen i myndigheten och väljs ut genom intervjuer.

Målet med satsningen är att det ska finnas minst 25 procent kvinnor på ledningsfunktioner hos polisen i Stockholm i slutet av 2009. Idag är siffran ungefär 20 procent.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst