Läsarna gillar Polistidningen

19 januari 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nio av tio läsare tycker att Polistidningen är en bra tidskrift. Lika många läser alla eller nästan alla nummer av tidningen. Det visar en enkätundersökning som har gjorts på uppdrag av Polistidningen.Nio av tio läsare tycker att Polistidningen är en bra tidskrift. Lika många läser alla eller nästan alla nummer av tidningen. Det visar en enkätundersökning som har gjorts på uppdrag av Polistidningen.

De yngre läsarna är generellt sett mer positiva till tidningen och innehållet än de äldre. Män läser tidningen i något större utsträckning än kvinnor. De tillfrågade tycker i stor utsträckning att Polistidningen är aktuell, lättläst, trovärdig och informativ. Något sämre omdöme fick frågan om läsarna anser att Polistidningen är värdefull för dem i arbetet.

Läsarna fick också frågan vad de tycker att Polistidningen ska skriva mer om. Störst andel, 58 procent, tycker att tidningen ska skriva mer om nya arbetsmetoder. Drygt hälften av de tillfrågade vill ha mer aktuellt/nyheter i tidningen. Områden som läsarna vill se mindre av är bland annat personporträtt och landet runt.

En del av Polistidningens arbete som fick sämre resultat är tidningens sida på nätet, www.https://polistidningen-flytt.mockupbird-dev.se. Bara tolv procent av de svarande brukar läsa Polistidningen på Internet. De flesta av dem gör det inte särskilt frekvent, men är dock nöjda.

Enkäten skickades till 500 läsare, och svarsfrekvensen var 71,5 procent. Läs mer om undersökningen i chefredaktörens krönika på sidan 5.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst