Annons
Annons

Journalister blir bäst
poliser efter snabbspår

1 april 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Inom kort kan var femte polis ha journalistisk bakgrund. Det är ett av flera förslag som kan genomföras för att snabbt få ut fler poliser på gatorna.

Inom kort kan var femte polis ha journalistisk bakgrund. Det är ett av flera förslag som kan genomföras för att snabbt få ut fler poliser på gatorna.

Journalistkollektivet brukar kallas den tredje statsmakten och kan inom kort förses med utökade befogenheter – åtminstone de medlemmar av kåren som väljer att gå snabbspår på polisutbildningen.

Det är ett av förslagen som presenteras i en färsk utredning om hur antalet poliser ska öka. Enligt utredarna kan det inte ha undgått någon att journalistbranschen drabbats hårt av arbetslöshet under senare år.

På bilden ser vi den omskolade journalistens fantastiska förmåga att som spanare smälta in i omgivningen.
På bilden ser vi den omskolade journalistens fantastiska förmåga att som spanare smälta in i omgivningen. Foto: Primus Aprillus

Samtidigt är journalister generellt intellektuellt mycket högpresterande och har goda förutsättningar att bli skickliga utredare och

administrativa chefer på hög nivå. Vidare konstateras i utredningen att:

”Många av journalisterna som medverkat i rapporten är överraskande starka och viga och har en vid en samlad bedömning imponerande

allmänfysik”. Något som enligt utredarna gör journalisterna till givna kandidater då specialenheter inom Polisen, som piketen och NI, söker personal.

Att artikeln publicerades 1 april är ingen slump…

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst