Annons
Annons

Obligatorisk a-kassa slår hårt mot poliser

25 augusti 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Poliser kan tvingas betala flera hundra mer i månaden för att få skydd vid arbetslöshet. Det blir effekten om förslaget om obligatorisk arbetslöshetsförsäkring går igenom. Utredningen är just nu ute på remiss.Poliser kan tvingas betala flera hundra mer i månaden för att få skydd vid arbetslöshet. Det blir effekten om förslaget om obligatorisk arbetslöshetsförsäkring går igenom. Utredningen är just nu ute på remiss.

Idag betalar medlemmar i Polisförbundet 315 kronor per månad i medlemsavgift. Eftersom förbundet har valt att stå utanför systemet med vanlig a-kassa betalar medlemmarna inte någon sådan avgift. Istället ingår en inkomstförsäkring i den vanliga medlemsavgiften, för den som skulle bli arbetslös.

Enligt utredningen ska alla som inte är med i en a-kassa från och med 2010 betala 433 kronor i månaden till en ny myndighet.

Det slutgiltiga förslaget om ny a-kassa presenteras under hösten.

Läs utredningen på www.regeringen.se/sb/d/10629/a/105263

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst