Annons
Annons

Chefer ska lyfta egna frågor

13 december 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Cheferna måste bli bättre på att föra fram viktiga frågor som berör dem själva. Till exempel genom att skriva motioner till Polisförbundets representantskap. Det kom chefssektionerna fram till vid sin årliga träff som ägde rum i november.Cheferna måste bli bättre på att föra fram viktiga frågor som berör dem själva. Till exempel genom att skriva motioner till Polisförbundets representantskap. Det kom chefssektionerna fram till vid sin årliga träff som ägde rum i november.

– Vid representantskapet i höstas fanns det bara en motion som handlade om chefsfrågor. Det vill vi förbättra, för om det inte motioneras om vår situation så blir inte våra frågor synliga, säger Lennart Hornemark, från chefssektionen i Skåne.

En fråga som cheferna tycker är särskilt viktig är arbetsmiljön. Många kläms mellan hårda krav och bristande resurser. Nu har chefssektionerna bildat en mindre arbetsgrupp som ska kunna driva prioriterade frågor mer aktivt.

Idag finns det chefssektioner i Stockholm, Västra Götaland, Skåne och Norrbotten. Men ambitionen är att det ska bildas fler.

– I små myndigheter har man kanske inte så många chefskollegor. Då är det extra viktigt att i alla fall ha ett personalombud som kan vara en aktiv part och arbeta med chefsfrågorna, säger Lennart Hornemark.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst