Annons
Annons

Polistester snart igång i Stockholm igen

4 maj öppnar testerna till polisutbildningen i Stockholm. Men bara för de som är folkbokförda och bor i Stockholms län.
28 april 2020, 00:00

De som ska göra testerna får information om att resor till själva prövningslokalen inte får göras i rusningstrafik. Därför kommer de börja klockan 10.

Andra skyddsåtgärder är att läkare och sjuksköterskor har skyddshandskar, engångsförkläden och skyddsmask. De tar inte i hand. Barriärskydd har satts upp på vissa platser, och det har gjorts märkningar på golv och sittplatser.

Testerna till polisutbildningen stängde 23 mars för att begränsa smittspridningen av coronaviruset, och läget har ju inte direkt förbättrats. Varför öppna nu?
– Det är fortfarande en oerhört begränsad verksamhet i förhållande till normalläge. Det är inte så att vi under den här månaden inte gjort något. Det har varit en oerhörd aktivitet för att anpassa prövningen till en pandemi, med skyddsutrustning och utbildning. Nu prövar vi detta, men blir det en värre situation måste vi kunna stänga ner med kort varsel, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef vid Rekryteringsmyndigheten, myndigheten som genomför testerna.

En prövningsenhet till polisutbildningen finns också i Malmö. Den öppnade 20 april, för de som är folkbokförda och boende i Skåne län. 27 april utvidgades det till att också gälla folkbokförda och boende i Halland, Kronoberg och Blekinge län.

Att bara boende i regionen får komma beror på att man vill begränsa resandet mellan storstadsregionerna och resten av landet.

Sedan tidigare är det känt att cykeltestet inte genomförs.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst