ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Polistester snart igång i Stockholm igen

Publicerad 2020-04-28

Aktuellt 4 maj öppnar testerna till polisutbildningen i Stockholm. Men bara för de som är folkbokförda och bor i Stockholms län.

De som ska göra testerna får information om att resor till själva prövningslokalen inte får göras i rusningstrafik. Därför kommer de börja klockan 10.

Andra skyddsåtgärder är att läkare och sjuksköterskor har skyddshandskar, engångsförkläden och skyddsmask. De tar inte i hand. Barriärskydd har satts upp på vissa platser, och det har gjorts märkningar på golv och sittplatser.

Testerna till polisutbildningen stängde 23 mars för att begränsa smittspridningen av coronaviruset, och läget har ju inte direkt förbättrats. Varför öppna nu?

– Det är fortfarande en oerhört begränsad verksamhet i förhållande till normalläge. Det är inte så att vi under den här månaden inte gjort något. Det har varit en oerhörd aktivitet för att anpassa prövningen till en pandemi, med skyddsutrustning och utbildning. Nu prövar vi detta, men blir det en värre situation måste vi kunna stänga ner med kort varsel, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef vid Rekryteringsmyndigheten, myndigheten som genomför testerna.

En prövningsenhet till polisutbildningen finns också i Malmö. Den öppnade 20 april, för de som är folkbokförda och boende i Skåne län. 27 april utvidgades det till att också gälla folkbokförda och boende i Halland, Kronoberg och Blekinge län.

Att bara boende i regionen får komma beror på att man vill begränsa resandet mellan storstadsregionerna och resten av landet.

Sedan tidigare är det känt att cykeltestet inte genomförs.