Annons
Annons

8 lästips 8 mars!

Maria, Susanne, Eva, Mikaela, Charlotte, Lena, Linnea, Linnea, Elin, Sandra, Regina. Polissverige är fullt av poliskvinnor som gör skillnad med och på sina jobb. Vi har samlat 8 lästips från året som gått.
8 mars 2022, 08:00
Tips 1.

Efter att de fick leda en insats mot torskar känner Elin Sjögren och Linnea Horgby att det aldrig går att släppa frågan. På internationella kvinnodagen förra året kom de på plats 28 av 100 på Expressens lista över årets kvinnor.

Foto: Anna-Karin Nilsson.
Tips 2.

Mikaela Kellner är en tävlingsmänniska. Utan den nerven tappar hon motivationen. Men som Polisidrottsförbundets generalsekreterare hoppas hon kunna bredda förbundets uppdrag och nå även de som inte vill tävla.

Foto: Emma Eneström.
Tips 3.

Polis-Lena har varit Polis-Lena med Idres befolkning i 22 år. ”Jag tycker inte att det är ett bekymmer att jobbet som polis här är mer som ett liv som polis. Det ger mycket tillbaka. Att känna att man är uppskattad tycker jag är värdefullt”, säger hon.

Foto: Ulf Palm.
Tips 4.

Det fanns mycket att göra bättre för gravida poliser, tyckte polisparet Linnea och Liam Schoug när de själva hade en bulle i ugnen. Så de gjorde något. Deras mål? Att fler kvinnor ska stanna i yttre tjänst efter att de fått barn.

Foto: Anna-Karin Nilsson.
Tips 5.

Charlotte von Essen – historisk som den första kvinnan på posten som Säpochef. Hon har läst till både socionom och jurist, men tänker inte gå en polischefsutbildning och har problem med att rekrytera livvakter. Speciellt kvinnor.

Foto: Anna-Karin Nilsson.
Tips 6.

”Det känns som något som faktiskt gör skillnad. I de fallen vi letar efter avlidna är det ett viktigt avslut för de anhöriga”, säger Sandra Saltman om att ha blivit polisdykare. En av de två första dykarkvinnorna.

Foto: Anna-Karin Nilsson.
Tips 7.

Eva Ekblad-Sjölund och Susanne Karlsson kunde se ett mönster. Personer med intellektuell funktionsnedsättning återkom i deras sexualbrottsärenden. Nu jobbar de två poliserna med särskolan, för att alla ska få uppleva kärlek och sex.

Foto: Fredrik Jalhed.
Tips 8.

Maria Ekroth är polisen som jobbar med att få kriminella att hoppa av. Hon beskriver jobbet som ett hantverk. Komplext. Vansinnigt roligt, men mer dränerande än hon trott.

Foto: Anna-Karin Nilsson.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst