ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Omvald trots kritiserat julrim

Publicerad 2011-03-03

Aktuellt Ordföranden i Polisförbundet i Västernorrland, Carina Ytterström, får skarp kritik. Anledningen är att några medlemmar har blivit upprörda över en dikt som skickades ut tillsammans med ordförandens julhälsning.

Dikten, som bland annat innehåller anspelningar på pedofili, sex och supande, är inte författad av Carina Ytterström eller någon annan i Polisförbundet. Men som ordförande är hon ansvarig för innehållet i brevet som skickas till medlemmarna.
– Vi hade inte en tanke på att någon skulle ta illa vid sig. Den här dikten är välkänd och har både lästs upp i radio, publicerats i tidningar och lästs i andra sammanhang. Man kan läsa den på olika sätt. Men det var absolut inte meningen att någon skulle bli ledsen, säger Carina Ytterström.

Krav på Ytterströms avgång har uttryckts i lokalpressen och i ett brev till Polistidningen. Författarna skrev bland annat: ”Ett förhållningssätt som du uppvisade och uppvisar får allt sexistiskt som vi upplevt under många år att blekna och förefalla helt oskyldigt.”
Carina Ytterström tar kravet på att hon ska avgå med fattning.
– Det är bra att vi kan ha ett öppet klimat så att den uppfattningen förs fram. Tycker man inte att jag ska fortsätta som ordförande så får man rösta bort mig. Men det är viktigt att skilja på sak och person.

Vid årsmötet, som hölls nyligen, omvaldes Carina Ytterström.