ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

RPS: Stoppa undan
laptopen vid bilfärd

Publicerad 2011-10-24

Aktuellt Nu har RPS satt ner foten. Poliser ska inte arbeta med lösa datorer under bilfärd, enligt riktlinjer fastställda den 20 oktober. (Uppdaterad 2011-10-28)

-Äntligen. Så länge man inte har en säker lösning för att sätta fast datorerna är dataslagningar under färd för riskabla, enligt de nationella bedömningar vi har gjort. Nu hoppas vi att alla där ute kommer att följa det här, säger Anna Nellberg, nationellt huvudskyddsombud för Polisen.

”I nuläget ska den bärbara datorn, under färd, vara placerad i en datorväska fast monterad mellan förar- och passagerarstolen” står det i riktlinjerna, signerade Ulrika Herbst, som är chef för RPS Polisavdelning.

I Östergötland har frågan om faran med lösa datorer i bilen varit en följetong det gångna året. Polisförbundet har kämpat för ett stopp, medan arbetsgivaren lagt ansvaret på den enskilde polisen att bedöma risken med en dator i knäet från fall till fall.
– Nu när det finns riktlinjer kommer vi naturligtvis att följa dem,
säger Stefan Mann, som är chef för ordningspolisen i Östergötland, och fortsätter:
– Samtidigt hoppas vi fortfarande på att man utrustar bilarna på
ett sätt så att slagningarna ändå går att göra under färd, säger han till Polistidningen.