Annons
Annons

Glad sommar från oss!

Efter en händelserik vår och försommar tar nu redaktionen en liten paus i juli. Men, det finns ju en chans att du missat något av det som hänt på polistidningen.se. Så här kommer några tillbakablickar. För hängmattan, ösregnet eller som nedvarvning efter en varm arbetsdag.
30 juni 2023, 08:27

Något som inte går att utelämna när man sammanfattar årets första hälft är turerna kring den högsta polisledningen och den efterföljande tragedin. Vi har bevakat händelseförloppet och försökt besvara en rad frågor kring hur det kunde bli som det blev och sluta som det slutade. Än är inte sista artikeln skriven. Men vår senaste hittar du här.

Men det finns också andra frågor som varit viktiga för Polistidningen att söka svar på. Till exempel vad som har hänt med utredarrollen egentligen. Krimmarna som förr var kårens kungar. Varför är det nu så svårt att rekrytera och behålla de här viktiga poliserna? Eller hur det går med moderniseringen av kommunikationssystemet Rakel? Vem är numer förhandlingschef på Polisförbundet och vilka åtgärder föreslår Polisens utredare att myndigheten ska vidta efter påskupploppen? För att undvika att man någonsin hamnar i en liknande situation.

För dig som kanske snarare vill ha en berättelse att ryckas med av rekommenderar vi att följa med Thure Fältros under hans poliskarriärs längsta natt. En tidigare opublicerad skärva ur en på 80-talet mycket uppmärksammad händelse.

Men det finns också andra platser vi vill ta er läsare till. Vissa mer angenäma än andra. En skjutbana i Söderhamn där poliserna övar med nya pistolen, eller en korridor på Norska Polishögskolan där poliser som nu gått ut i yrkeslivet gör sin sista större övning. Kanske till Kalix där Mikael Engren delar sin tid mellan den blå uniformen och ett lite rödare politiskt arbete. Här finns också chans att följa med poliser som knackar dörr i Botkyrka med syftet att skapa julefrid. Eller en möjlighet till det. För dem som utsätts för våld i nära relationer.

Vi har mött flera poliser med spännande resor bakom sig och framför sig. Som Chia Abdolah som bytte boll mot bricka och vill förändra bilden av vem som kan bli polis, Josef Wiklund som har åtagit sig den digra uppgiften att få alla poliser att jobba brottsförebyggande. Och Emil Eisersjö, lokalpolisområdeschef på Gotland som har en liten badge från FBI liggandes på en hylla på kontoret. Och tillsammans med Polistidningen kan ni också möta Elin Fjellström som ordnat med sin fortbildning själv för att bli en bättre utredare. Och pensionären Heléne Andersson som tog med sig sin konstutbildning in i polisyrket. Och sina erfarenheter från polisåren ut i sitt konstnärskap när hon jobbat färdigt.

Via Polistidningen debatt har vi fått svar på vad vissa av er läsare, och ibland andra aktörer, tycker i olika frågor. Till exempel laglösa tvåhjulsfarare, polisutbildningen och medias granskning av påskupploppen. Självaste rikspolischefen har också han kommit till tals och svarat på Redaktörens rader som han anser är direkt missvisande. Men här finns såklart plats för mer. Så tycker du något, tveka inte att höra av dig till oss.

Vad bär du själv på för berättelser från polislivet? Är det något som pågår nu och som du vill göra din omvärld uppmärksam på? Förekommer det missförhållanden på din arbetsplats eller har du en kollega som du tycker är en särskilt spännande polis och som fler borde få lära känna? Ni är såklart också välkomna med feedback på det vi redan skrivit.

Utan er, våra läsare och tipsare, blir det inte mycket kvar av Polistidningen. Och även om vi kanske loggat ut en liten stund så står våra mejlboxar öppna.

Men nu kvarstår bara att önska er, kära läsare, en riktigt fin sommar. Vi ses snart igen!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst